söndag 18 juli 2010

om cliffhangers och paradis...

Halvvägs in i semestern och det är lika lång tid kvar av ledigheten som det har gått. So far har det varit en fantastisk sommar. Första intensiva veckan hann vi med både att fira makens 45-års dag med Exotisk (eller var det erotisk...*s*) planka, lite för mycket rosévin, och 2 dagars folkfest i byn (marknad). Vi hann också med att bli Sverigekända som den varmaste platsen i Sverige på x antal år...på riksnyheterna! Fräckt! (... i ärlighetens namn var det liiiite för varmt....men det får man nog säga lite tyst....)

Sedan fem dagar i Tyskland. 2,5 timmes bilfärd, 4 timmar på färjan och så hamnade vi i ett semesterparadis! Otroligt. Rügen, gissar jag, tillhörde forna DDR och tycks vara under uppbyggnad. Gamla ruckel stod sida vid sida med vitkalkade palats. Årliga minigolftureneringen slutade med en cliffhanger: Vi fick hoppa över ett hål på grund av köbildning och när vi sedan gått runt stod det lika mellan Mig och den regerande mästaren. Fortsättning följer. Vi motstod iallafall frestelsen att gå tillbaks på natten och spela den saknade banan. Hursomhelst, varmt som på rivieran, havet på andra sidan en brant kulle och ett väl utvecklat nät av cykelbanor gjorde att vi sedan vände hemmåt med välfyllda energiförråd och spår efter god tysk öl runt midjorna.

Nu går vi in i vecka 3 och har redan bokat en natt i Mölle - mitt paradis på jorden. En dos då och då rekommenderas...oavsett årstid. Hav, klippor, strand. Dramatisk natur och fridfull tystnad. Allt i ett.

Och att sedan förändringarnas vindar börjar susa i utkanten av min tillvaro känns egentligen bara spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar