onsdag 22 maj 2013

lantliv i storstan...

Jag gillar inte att vara borttappad... så jag är inte det....någonsin... lite princip liksom...

Därför gick jag av tåget på Stockholms central med bestämda steg som om jag gjorde det varje vecka och visste exakt vart jag skulle. Lite tips från vänner hade fastnat så då jag såg en skylt med en pil mot Vasagatan kändes det bekant...jag hoppades i alla fall att det hade nämnts i samband med tips inför resan...för jag stegade iväg åt det hållet. Samma sak med den nya rulltrappan - jag tog den...och hamnade precis där jag tänkt jag skulle hamna. Någon hade pratat om taxibilar i förbifarten och därför blev jag inte stressad då de inte stod där de brukar, utan jag knallade vidare och fick tag på en gul bil med en förare som inte verkade ha full koll på var de olika hotellen låg i Stockholm... inte lika bra som jag *s*... Så då vi kom till slussen sa jag lite kaxigt att "Du kan släppa av mig vid Sjöfartshotellet, jag går därifrån", och såg framför mig en liten promenad uppför backen.
Jag hoppade ur taxin, betalade och höll så när på att glömma kvittot innan jag tog min fullproppade dragväska och gick uppför backen mot Ersta Hotell och Konferens. Senast jag var här på kurs var i november 2008. Då kom jag jättesent för SJ...ja...på grund av SJ...övrig info överflödig.  Men idag var jag i tid och det var 20 grader varmt, strålande solsken och uppförsbacken gav mig både mjölksyra i benen och blodsmak i munnen. Och jag höll utkik efter Hermans, en fantastisk vegetarisk restaurang, då jag lite oväntat hamnade vid en bred väg? Den fanns inte med i min planering. Men, eftersom jag tycker ännu sämre om att gå tillbaks än att vara vilse fortsatte jag gå utan att slå av på takten mer än vad som krävdes för att släppa fram den stressiga storstadstrafiken innan jag, på riktigt lantisvis, gick tvärs över gatan.

Väl över tog jag mig lite tid och kikade över kanten, ner mot strömmen för att se om jag kunde få en skymt av Cinderella - Finlandsbåten - en av mina checkpoints...den var ju där i november... och ja, där var den. Det innebar, för mig, att jag var på rätt väg. Och där, finally, Hermans, nu kändes det bra. En glassbar med utsikt, hm...visst hade en kollega nämnt det, och sen, runt hörnet - Ersta! Framme!
Hann med en liten promenad efter jag ställt väskorna innan för dörren på rummet.
Sen en överbliven macka med lite vin medan kändisar på tv'n lagade
den ena gourmeträtten efter den andra.

Och oj, vad jag ser fram emot i morgon *s*...