måndag 10 juni 2013

praktiskt fotarbete och trädgårdsfest...

Vi ville egentligen bygga om köket...men bestämde oss, efter en -för oss något ovanlig- noggrann genomgång av möjligheter i kombination med riskanalys av vad det gamla huset kunde tåla, för att "keep it simple" och bara göra en "ytbehandling", en s.k. quick fix. Lite motsägelsefullt måste jag ändå tillägga: mot bättre vetande. För dels är jag av den fasta övertygelsen att sådana inte finns, och dels så blir det sällan som vi tänkt oss...då vi tänker så alltså...


Och mycket riktigt - vi började för någon månad sen, eller mer (?) med att ta bort handtagen till luckorna, och fick efter hand riktigt bra kläm på att öppna dem underifrån med tårna. Sen plockade vi bort överskåpen, vilket innebar hinderbana i övriga huset över påsar och kartonger med nedpackade köksprylar. En rejäl influensa satte lite käppar i hjulet för oss, men vi lärde oss att leva med såväl fotarbetet och hinderbanan. Och vi insåg att det går hur bra som helst att dra sig runt med enbart vars 2 tallrikar, 4 glas, 2 kaffemuggar och så bestick... men vi har å andra sidan viss husvagnserfarenhet...

 Sen åkte jag till Stockholm på kurs! 2 gånger! Fantastiska dagar med vackert väder, blandat med regn och åska, och vid en av mina långa morgonpromenader uppe på söder i den uppvaknande huvudstaden hittade jag en liten oas - Skeppargränd - ett K-märkt område med kullersten och söderkåkar. Där sprang jag också på en viss Herr Gardell minsann, men blev raskt både omgången och frånsprungen. Han var nog mer van vid den charmiga omgivningen än jag, för medan han gångade iväg med snabba steg kunde jag inte annat än att sakta ner och passa på att njuta av den välbevarade idyllen mitt i storstan.

Kursen då, ja den var precis så bra som jag hoppats och trott och jag återvände hem fylld med inspiration att använda mig av mina fördjupade kunskaper i positiv psykologi...alltså den delen av psykologi som sätter fokus på det som fungerar och lyfter fram våra styrkor.


Och köket? Ja....arbetet går framåt kan man väl säga... men får nog ändå tillägga att vi hoppas på bra väder nästa helg då familjen kommer hem för kombinerat födelsedags- och examenskalas, för det kan bli lite trångt att samlas inomhus om huset fortfarande är... hm...en del skulle kanske säga i kaos, men jag har ju varit på kurs så jag föredrar att kalla det "shabby chic".