lördag 17 mars 2012

om vårrus och moderliga katastrofer...

Så hände det igen. Men inte ute i trädgården den här gången utan på vinden. Det är lördag, det är öppet på tippen och man får förmoda att de senaste dagarna fantastiska vårväder lockat folk till allmän röjning och en mindre invasion är väl att förvänta.

Men veckans hastigt påkomna jobbighet, då vi blev "kattlösa" för första gången på 30 år, har försatt oss i någon slags håglös skuggtillvaro och det har inte blivit av...det som vi planerat...alltså att förbereda oss för denna "vårröjardag".

Så, medan maken pressade ihop lite kartonger som samlats på hög gick jag upp till alla katastrofer moder, som man nog kan kalla den...vår vind... och jag stod där och tittade och kände att det nog skulle bli lättare att få någon form av överblick av kaoset om man lyckades få ner alla julsaker i en och samma kartong... istället för att som nu, i en massa kassar, lådor, eller helt enkelt bara uppburna och placerade å¨en ledig yta... för att fixas "sen". Och kläderna...hm...skulle kanske behöva en plastkasse eller två för att komprimera dem till något mer hanterbart för att få iväg dem till klädinsamlingen....

...Då jag kom ner igen hade maken fått ihop kartongerna.
"Hittade du något som skulle med till tippen?", frågade han.
"Inget självklart", svarade jag och satte mig lite uppgivet vid datorn och började slötitta runt på Aftonbladet.
"Ah, jag går upp och kollar sa han, fortfarande en aning mer entusiastiskt än jag.

Jag hade börjat surfa runt efter inspirerande gympamusik för att fräscha upp mitt program inför de sista 5 gångerna då han kom ner igen.
"Hittade du något?", frågade jag.
"Inget självklart", svarade han och hans blick hade fått samma uppgivna lyster som jag tidigare återvänt ner med.

Då kom jag på att jag glömt plocka ut räkor ur frysen, och det var det verkligen hög tid att göra eftersom det ingår "vitlöksmarinerade räkor"-frossa i våra kvällsplaner. Med lite kallt vitt vin...vårrus...hm.. det låter ju betydligt mer inspirerande än vårröjning *s*.